Dlaczego nasze obuwie?
Nasza firma produkuje obuwie w oparciu głównie o surowce naturalne. Półprodukty, które stosujemy są produkowane w Polsce i wyróżniają się wysoką jakością.
Obuwie produkowane jest metodą która polega na przyszywaniu wierzchu do spodu , co sprawia, że połączenie tych dwóch elementów jest znacznie mocniejsze od połączenia wyłącznie klejowego.
Wkłady o profilu ortopedycznym posiadają wyżłobienie pod piętę i palce, wałek podpalcowy oraz wewnętrzne podparcie łuku podłużnego stopy. Wyścielone są miękkim materiałem termiczno-plastycznym i powleczone skórą, co daje odczucie komfortu i wygody podczas użytkowania, potwierdza to opinia wydana przez Centralne Laboratorium Przemysłu Obuwniczego w Krakowie.
Profil podeszwy posiada antypoślizgowy deseń, bardzo dobrze odprowadzający wodę, co zostało potwierdzone przez Instytut Przemysłu Skórzanego w Łodzi, oddział w Krakowie.
W 2000 r. firma ABAT otrzymała pozytywną opinię o wkładkach profilowanych, wydaną przez Centralne Laboratorium Przemysłu Obuwniczego w Krakowie
W 2001 r. uzyskaliśmy zaświadczenie na Obuwie Dla Stopy Wrażliwej wydany przez Centralny Ośrodek Techniki Medycznej w Warszawie.
W 2013 r. otrzymaliśmy dofinansowanie w ramach programu Bon Na Innowację, co pozwoliło na przeprowadzenie badań nad udoskonaleniem obuwia pod kątem użytkowania przez pracowników służby zdrowia. Badania zostały przeprowadzone w Instytucie Przemysłu Skórzanego w Łodzi oddział w Krakowie.
Badania przeprowadzone na kilku najpopularniejszych modelach obuwia zawodowego, pozwoliły stwierdzić iż są one zgodne z wymaganiami zasadniczymi właściwych dyrektyw Unii Europejskiej i mogą zostać oznaczone znakiem CE.
Chcemy nieustannie się rozwijać, zachowując przy tym najwyższą jakość, dając naszym klientom obuwie, które jest zdrowe, wygodne i wytrzymałe.
Pamiętaj, stopy są kluczem do zdrowia całego organizmu, dzięki znajdującym się na nich receptorom, odpowiedzialnym za jego funkcjonowanie.
Dbając o swoje stopy, zapewnisz dobre funkcjonowanie całego ciała.
Wykaz receptorów na stopach:
